skip to Main Content

Arbetslivserfarenhet

 • VD och delägare – Motus Animi AB (namnbyten har skett några gånger under åren) – 2010 – nuvarande
  Behandlingsansvarig inom Motus Animi. Gruppterapeut och individuell terapeut inom traumabearbetning och ledarskapsterapeut. Utbildningsledare inom certifieringsutbildning till Systemtraumatolog. Föreläsare i organisationsutveckling, ledarskap och krishantering.
 • Författare /Thomas Ristrand – 2011
  Författare till Casanovasyndromet som är skriven i ämnet sociala trauman. Utgivningsdatum juni 2011, ISBN 9789174652260
 • Personlig tränare,gruppträning. – Friskvårdsföretag/ enskild firma – 200-2011
  Kontrakterad av bland annat regeringen och Bonnier på uppdrag, men även privata klienter. Personlig träning och coachning av elitidrottare. Gruppträning specialiserad på självförsvar med Aikido som bakgrund, och boxning. Har erbjudit fler typer av gruppträning med underleverantörer.
 • En av grundarna och ägarna av Lifportalen – 2007-2009
  Friskvårdföretag som erbjuder personlig träning, sportresor och friluftsaktiviteter i Sverige.
 • Personlig tränare och driftansvarig, SATS – 2000-2003
 • Frilansande musiker, slagverk och trummor – 1989-2001
  Spelat i coverband, jazzband, dansband.
 • Musiklärare, Tensta musikgymnasium – 1994-1995
  Individuell lärare i slagverk och trummor. Ensemblelärare i kontemporär musik.

Å ena sidan utbildare, å andra sidan terapeut med fokus på existensiell utveckling. Ibland aktuell som enduroutbildare och andra dagar mitt i musikens värld. Thomas Ahnér har många hattar. Och han växlar obehindrat mellan dem. Med nyfikenhet som största driv och viljan att förstå och motivera människor är han en omtyckt pedagog. 

Thomas har en bred och innehållsrik bakgrund där hans intresse för det mellanmänskliga mötet har växt fram, och där alla delar bidrar till den förståelse och kunskap han besitter idag. Under tonårsåren levde han ett utsvävande liv med droger och kriminalitet som trogna följeslagare. När han valde att lämna det livet började han jobba som musiker och musiklärare. Under åren som musiklärare fick han känsla för sin pedagogisk fallenhet – en egenskap som kom att bli hans främsta förmåga i kommande yrkesliv. Hans brinnande intresse för träning förde in honom i gymbranschen där han under mer än 10 år arbetade som personlig tränare och under perioder även driftsansvarig för gym. Denna period gav honom att utforska förutsättningar för det mellanmänskliga mötet och  han förstod allt mer att den psykiska ohälsa som klienterna kom med ofta grundade sig i andra saker än ren fysisk ohälsa. Hans PT-sessioner blev mer och mer samtalsbaserade i takt med att Thomas märkte att det var genom samtal han kunde skapa riktig förändring. Han gick därför några utbildningar inom coachning och ledarskap, och inom MI (samtalsmetodik), för att förädla sina kunskaper inom samtalsmetodik. 

Samtidigt som Thomas allt mer skapade en stabil grund i sitt yrkesliv så fick obearbetade trauman från barndomen allt mer fäste i och över honom. Han utvecklade beroende av artificiella hormon-preparat och föll In i ett missbruksbeteende med sex som missbruksmedel. Detta skapade allteftersom omfattande problem för honom i såväl yrkeslivet som i den privata sfären. 2006 inledde han därav en två-årig behandling för sexmissbruk/medberoende inom Fria universitetet Norden (FUN). Under tillfrisknandet gavs han möjlighet att betrakta sig själv ur flera olika perspektiv och landade i att han ville fortsätta utveckla sin förmåga att möta människor. När behandlingen var slut inledde han därför utbildning till Addiktolog, vilket han gick 2007-2010. Under åren i utbildning var Thomas väldigt aktiv i tolvstegsprogrammet och både startade och ledde behandlingsgrupper.

2010 startade Thomas Absolutions. Absolutions bedrev terapeutisk verksamhet med initialt fokus på sexmissbruk och medberoende. Samma år gav Thomas även ut Casanovasyndromet, en bok som till stor del författades under hans tid i behandling. Absolutions växte snabbt och på några år utvecklades verksamheten från en anställd och enbart indivduella terapisamtal till tre anställda, runt 100 aktiva klienter, fyra praktiserande elever, återkommande gruppterapi i olika former och en gedigen utbildning till gestalt- och traumaterapeut. 

0
års arbete med systemstraumaterapi
0
Års erfarenhet av pedagogik som en del av yrket
0
klienter över åren

Sagt om Thomas

Vi använder cookies (kakor) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder dessa. Läs mer om cookies
Holler Box