skip to Main Content

Arbetslivserfarenhet

 • Egenföretagare – 2021 -nuvarande
  Utbildare och pedagog. Utvecklare av förmåga till möte med människor med psykisk ohälsa och i kris och sorg.
 • Egenföretagare  – 2010 – 2021
  Gruppterapeut och individuell terapeut inom traumabearbetning och ledarskapsterapeut. Utbildningsledare inom certifieringsutbildning till terapeut. Föreläsare i organisationsutveckling, ledarskap och krishantering.
 • Personlig tränare,gruppträning. – Friskvårdsföretag/ enskild firma – 200-2011
  Kontrakterad av bland annat regeringen och Bonnier på uppdrag, men även privata klienter. Personlig träning och coachning av elitidrottare. Gruppträning specialiserad på självförsvar med Aikido som bakgrund, och boxning. Har erbjudit fler typer av gruppträning med underleverantörer.
 • En av grundarna och ägarna av Lifeportalen – 2007-2009
  Friskvårdföretag som erbjuder personlig träning, sportresor och friluftsaktiviteter i Sverige.
 • Personlig tränare och driftansvarig, SATS – 2000-2003
 • Frilansande musiker, slagverk och trummor – 1989-2001
  Spelat i coverband, jazzband, dansband.
 • Musiklärare, Tensta musikgymnasium – 1994-1995
  Individuell lärare i slagverk och trummor. Ensemblelärare i kontemporär musik.

Å ena sidan utbildare, å andra sidan terapeut med fokus på existensiell utveckling. Ibland aktuell som enduroutbildare och andra dagar mitt i musikens värld. Thomas Ahnér har många hattar. Och han växlar obehindrat mellan dem. Med nyfikenhet som största driv och viljan att förstå och motivera människor är han en omtyckt pedagog. 

Thomas har en bred och innehållsrik bakgrund där hans intresse för det mellanmänskliga mötet har växt fram, och där alla delar bidrar till den förståelse och kunskap han besitter idag. Under tonårsåren levde han ett utsvävande liv med droger och kriminalitet som trogna följeslagare. När han valde att lämna det livet började han jobba som musiker och musiklärare. Under åren som musiklärare fick han känsla för sin pedagogisk fallenhet – en egenskap som kom att bli hans främsta förmåga i kommande yrkesliv. Hans brinnande intresse för träning förde in honom i gymbranschen där han under mer än 10 år arbetade som personlig tränare och under perioder även driftsansvarig för gym. Denna period gav honom att utforska förutsättningar för det mellanmänskliga mötet och  han förstod allt mer att den psykiska ohälsa som klienterna kom med ofta grundade sig i andra saker än ren fysisk ohälsa. Hans PT-sessioner blev mer och mer samtalsbaserade i takt med att Thomas märkte att det var genom samtal han kunde skapa riktig förändring. Han gick därför några utbildningar inom coachning och ledarskap, och inom MI (samtalsmetodik), för att förädla sina kunskaper inom samtalsmetodik. 

2010 startade Thomas terapeutisk klinik med initialt fokus på sexmissbruk och medberoende.  

0
års arbete med systemstraumaterapi
0
Års erfarenhet av pedagogik som en del av yrket
0
klienter över åren

Sagt om Thomas