skip to Main Content

ComSim, kommunikationssimulatorn, är ett webbaserat övningsverktyg som används för att simulera och öva kommunikation, omvärldsbevakning och informativt tryck under övning och utbildning. I ComSim byggs en virtuell värld upp där den övade organisationens vardagliga kommunikationskanaler byggs upp. I denna virtuella värld kan den övade organisationen uppdatera sin externa webb, intranät, sociala medier, sms till allmänheten, VMA och andra kanaler som används.

I den virtuella världen byggs även sidor för samverkansaktörer (kommuner, räddningstjänst, myndigheter) upp och flertalet mer eller mindre aktuella massmediakanaler samt externa sociala media-flöden. Under övningen kan den övade organisationen öva reell budskapsformulering och omvärldsbevakning samtidigt som motspelet fyller på med kommentarer till sociala media-inläggen, på hemsidan, som media och med inspel från samverkansaktörerna. ComSim ger aktören möjlighet att uppleva scenariot på riktigt.

Vi använder cookies (kakor) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder dessa. Läs mer om cookies
Holler Box