skip to Main Content

Vi har bred erfarenhet av utveckling av krisledning och krishantering, för såväl arbetsplatser som ur ett samhällsperspektiv. Vi kan bistå med hela kedjan, allt från organisationsöversyner och dokumentation till övning och utbildning. 

Vi skapar alltid våra utbildningar i nära samklang med våra beställare och vi sätter pedagogisk färdighet och förmåga att möta människor på samma nivå som sakkunnighet när vi väljer våra utbildare. Detta för att vi vet hur viktigt det är att kunna förmedla sin kunskap på rätt sätt för att en utbildning ska skapa värde för deltagaren. Våra utbildningar är uppbyggda på en kombination av teoretisk kunskap, dialog och scenariobaserade dialoger.

Övning är, precis som det låter, ett sätt att öva olika scenarier. När vi övar ger vi oss tid till att reflektera över vår egen och andras roll i en given situation. Vi stärker vår kompetens och jobbar samtidigt ihop oss med andra människor. I ett så verklighetsnära scenario som möjligt förbereder vi oss på och styrker oss inför en eventuell verklig händelse. 

Det viktigaste vi alla behöver tänka på när vi övar är syfte med övningen. Vilka behov har vi? Vad vill vi bli bättre på? En övning ska bidra till att verksamheten växer, både på individnivå och organisationsnivå. Kanske har du någon gång gått ifrån en övning med känslan av kaos och en enda fråga i huvudet:  ”Vad var det som hände?”. Det är inte bra. En övning ska inte bidra till osäkerhet, utan stärka alla inblandade. 

Hur gör vi då för att få till en bra övning? Vi ser till att förbereda den ordentligt. Vi har syftet klart för oss. Var befinner vi oss nu? Vilket är vårt nästa steg? På Nordic Preparedness ser vi till att lägga ner ordentligt med tid i planeringen för att kunna säkra er en så utvecklande upplevelse som möjligt. Med positiv utgång. 

Vi har erfarenhet av flera olika övningsformat (stora grupper, små grupper) och kan därmed anpassa övningsformat och scenario för att matcha de behov som just din organisation har. 

Vi skräddarsyr åt er

Vill du genomföra en utbildning eller övning men har svårt att rama in de behov din grupp har? Vi hjälper dig gärna med att sätta samman ett utbildningskoncept utifrån de tidsramar och grupper du önskar utbilda. Här återfinns några av de domen som vi kan bygga en utbildning eller övning utifrån:

  • Svenska krisberedskapssystemet
  • Ledning under kris (stabsmetod, samverkan och beslutsprocesser)
  • Beslutsfattande under stress
  • POSOM/Krisstöd för ledningsgrupper
  • POSOM/Krisstöd för krisstödjare
  • Kriskommunikation för chefer
  • Kriskommunikation för kommunikatörer
  • WIS – Grund och fördjupning
Vi använder cookies (kakor) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder dessa. Läs mer om cookies
Holler Box