skip to Main Content

Övning är, precis som det låter, ett sätt att öva olika scenarier. När vi övar ger vi oss tid till att reflektera över vår egen och andras roll i en given situation. Vi stärker vår kompetens och jobbar samtidigt ihop oss med andra människor. I ett så verklighetsnära scenario som möjligt förbereder vi oss på och styrker oss inför en eventuell verklig händelse. 

Det viktigaste vi alla behöver tänka på när vi övar är syfte med övningen. Vilka behov har vi? Vad vill vi bli bättre på? En övning ska bidra till att verksamheten växer, både på individnivå och organisationsnivå. Kanske har du någon gång gått ifrån en övning med känslan av kaos och en enda fråga i huvudet:  ”Vad var det som hände?”. Det är inte bra. En övning ska inte bidra till osäkerhet, utan stärka alla inblandade. 

Hur gör vi då för att få till en bra övning? Vi ser till att förbereda den ordentligt. Vi har syftet klart för oss. Var befinner vi oss nu? Vilket är vårt nästa steg? På Nordic Preparedness ser vi till att lägga ner ordentligt med tid i planeringen för att kunna säkra er en så utvecklande upplevelse som möjligt. Med positiv utgång. 

Vi har erfarenhet av flera olika övningsformat (stora grupper, små grupper) och kan därmed anpassa övningsformat och scenario för att matcha de behov som just din organisation har. Tveka inte att höra av dig till oss med dina frågor. 

Vi använder cookies (kakor) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder dessa. Läs mer om cookies
Holler Box